Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Chefredaktören: Alla unga väljare får läsa SA gratis

Ska du rösta för första gången i höst? Då har vi en glad nyhet – gratis digital prenumeration på Sala Allehanda ända fram till valet.

Bild: TT

Annons

Ofta är det riks- eller världsfrågor som man tänker på när det handlar om vilket parti man ska rösta på. Men faktum är att de frågor som rör just platsen du bor på är de som påverkar dig allra mest.

För oss som bor i Sala och Heby är det via Sala Allehanda som man får reda på vad som händer och vad de olika partierna vill göra. Det är här frågorna ställs, här granskas människorna bakom besluten.

Annons

Samtliga mellan 18 och 25 år kan alltså från och med nu teckna en digital prenumeration på SA som gäller fram till valet i september. Det innebär att de kan ta del av all journalistik som vi gör kring valet i kommun, region och riksdag – men även allt annat.

Annons

Prenumerationen avslutas automatiskt efter valet så du behöver inte göra något själv.

Väljarna mellan 18 och 25 år är många, totalt finns 430 000 förstagångsväljare i Sverige. Det är 40 000 fler än valet 2018. De som kan rösta för första gången i år utgör 5, 7 procent av väljarna och kan därmed ha en avgörande betydelse för valutgången på alla nivåer.

Det här är en grupp som ofta inte har så mycket pengar, och därför sällan betalar för en nyhetskanal utan i stället informerar sig via sociala medier eller andra gratiskanaler. Samtidigt vet vi att många av dem är mycket samhällsengagerade, ställer höga krav på information och gärna vill veta mer.

Det är därför som Sala Allehanda nu bjuder på en digital prenumeration. Naturligtvis med förhoppningen om att de även i framtiden vill fortsätta läsa oberoende lokal journalistik, men också för att även de unga väljarna ska kunna göra medvetna val även lokalt.

Länk till gratiserbjudandet finns här – dela gärna länken med fler förstagångsväljare som kan vara intresserade.

Annons

Annons

Till toppen av sidan