Annons

Annons

Annons

Annons

Moveat Sala

Tävlingen är avgjord – så många artiklar har SA levererat sedan nyår

Bild: Carola Blank

Annons

Högt och lågt gissades det, men ändå inte tillräckligt högt för att nå det rätta svaret i SA:s tävling. Men en vinnare fick vi ändå.

Inför helgens Moveat Sala Allehanda låtit läsarna tävla om två biljetter till matevenemanget, genom att gissa på hur många artiklar tidningens sex reportrar och dess chefredaktör publicerat sedan den 1 januari i år.

Annons

Gissningar på allt från 93 till 753 kom in, och eftersom det rätta svaret är 1026 artiklar blir det den som gissade högst som vann, nämligen zalkasia som lämnade sitt svar på SA:s Instagramkonto. Hör av dig på 0224-56157 så ser vi till att du får biljetterna.

Grattis säger vi på redaktionen!

Bild: Carola Blank

Annons

Av de 1026 artiklarna hör 704 till Sala kommun och 386 till Heby kommun, och 64 har med båda kommunerna att göra. Det innebär att vi på Sala Allehanda har publicerat drygt sju lokala artiklar på salaallehanda.com varje dag sedan nyår.

Varje dag anpassar SA publiceringen efter de tider då vi tror att våra läsare vill läsa. Detta är förstås inget vi bara gissar, utan vi tittar noga på all trafikdata som kommer in och publicerar då vi bedömer att de kan nå så många läsare som möjligt. Allra mest läses salaallehanda.com till frukost, när man går hem från jobbet och på kvällen.

Så här ser det ut i vårt publiceringssystem när vi kollar hur mycket vi har skrivit.

Så här ser en vanlig dag ut på Sala Allehanda:

Lagom till frukosten finns en större artikel på sajten med en nyhet som står sig åtminstone fram till lunch, såvida det inte inträffar någon akut nyhetshändelse – för i så fall släpper vi allt vi har för händer och fokuserar på senaste nytt. Under dagen brukar läsningen sjunka något för att nå en ny topp när det är dags för de flesta att gå hem från jobbet vid 17-tiden. Då brukar vi också se till att vi har något riktigt bra att läsa. Slutligen vet vi att många läser salaallehanda.com på kvällarna, då barnen har lagt sig och man kan få en stund för sig själv för att se vad som har hänt under dagen. Även då serverar vi en extra bra nyhet.

Däremellan publicerar vi självklart en massa andra nyheter, stora som små. Allt som allt har det alltså blivit över 1 000 artiklar hittills i år.

Och mer ska det bli!

Annons

Annons

Till toppen av sidan