Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
Sluta skäll på kommunen om översiktsplanen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Rolf-Anders Kindbergs insändare som nu bemöts av Eric Thorsell.

Annons

Jag har följt turerna kring olika planer, ändrade planer och nu senast Översiktsplan 2050 för min gamla hembygd Ransta.

Det har kommit flera förslag från boende, företag och föreningar om vad man har uppfattat som felaktigt. För lite eller för mycket av byggnation, vägar eller transporter och pendling.

En som haft åsikter om allt som kommunen gjort eller som politiker sagt på alla möten är Rolf-Anders Kindberg. Kan hålla med om att det första förslaget om Bältarhagen och Norrängen behövde omarbetas och det gjorde man till stor del helt efter förslagen från de boende.

Annons

Annons

Det verkar som om inget passar Rolf-Anders vad kommunen än gör men jag har inte sett några konkreta förslag till vad som är fel eller som ska ändras. Det är väldigt lätt att säga att det är fel men det är svårare att komma med bra motförslag som är genomtänkta.

Bältarhagen i Ransta där bostäder planeras.

Bild: Mats Wikman

Jag vill bemöta en del av de negativa som Rolf-Anders skriver om. En översiktsplan visar vad kommunen kommer att kunna göra om det blir en viss utveckling av befolkningen och efterfrågan av byggnation. Kommunen kommer inte att lägga ut några pengar om det inte blir någon efterfråga, tomterna ska säljas först. Kommuner och väghållare har mer eller mindre blivit ålagda att planera cykelbanor  även om det bara kommer att i snitt åka 10 personer. om dagen på dem.

Skäll inte på kommunen, påverka regeringen i stället. Jag håller med om att vi inte ska bygga på åkermark, men det som diskuteras i Ransta är åkrar som  med dagens maskiner knappt kan brukas och som inte har brukats aktivt heller.

Om diskussionen ska fortsätta så förväntar jag mig konkreta förslag till förändringar inte bara kommentarer om att ingen lyssnar. Man kan ju inte lyssna på inga förslag.

Eric Thorsell, Möklinta

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy