Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Två rekommendationer till Salabostäder

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anette Anderssons insändare, och Salabostäders replik, den 10 december.

Annons

Replik till Salabostäder, 8/12.

Tack Bernard Niglis för svaren på mina frågor.

Annons

De samarbeten som beskrivs är positiva, men det är inte dem som lyfts fram i bolagets retorik och kulturskapande. Istället ges bilden av hårdhet. Salabostäders kommunikation indikerar att det inte görs någon skillnad på varför en hyra blir sen. Lyxfälla, sjukdom och arbetslöshet tycks bemötas på samma sätt.

Annons

Sveriges allmännytta talar om värdigt bemötande. De skriver att ”Hyresvärden kan också ta reda på orsaken till att hyrorna inte har betalats och informera om vilka möjligheter som finns för att lösa situationen”.

Salabostäder.

Bild: Ari Korzeniowski

Det handlar om att förmedla trygghet, som i Salabostäders vision. Kommunikation om stödarbete, empati och medmänsklighet saknas i retoriken. Hyresvärden Torbjörn Lennström beskriver sådant agerande på ett fint och respektfullt sätt i dokumentet "Allmännyttans bostadssociala ansvar".

Två rekommendationer för målinriktning mot visionen, även i tider av ekonomisk utsatthet:

Kommunicera er flexibilitet. Betalningsproblematik är inte svart eller vitt. Bernard Niglis får gärna citera mig där han anser att jag har talat om att slippa betala hyran.

Kommunicera Salabostäders medmänskliga agerande och bemötande vid bostadssocialt ansvarstagande.

Anette Andersson

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy