Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Salabostäders många uppsägningar skapar otrygghet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Istället för att ”reagera direkt”, skulle Niglis kunna skapa samverkansnätverk för stödarbete", skriver Anette Andersson.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Enligt tidningen Hem och Hyra har Salabostäder drivit 48 uppsägningsärenden i Hyresnämnden under åren 2020 och 2021. Det motsvarar 40 procent av fallen i hela Västmanland. Vd:n Bernhard Niglis försvarar den stenhårda linjen med att bostadsbolaget förebygger problem på längre sikt. Den valda strategin möter dock inte upp deras egen vision, som säger att: ”Hos oss känner alla delaktighet och trygghet”.

Personer som bor i allmännyttan har sällan stora finansiella marginaler och kan därför vara sårbara för ekonomisk utsatthet vid exempelvis sjukdom och/eller arbetslöshet. Snabbt och hårt agerande går rakt emot tryggheten som nämns i visionen. Snarare skapas otrygghet.

Annons

Istället för att ”reagera direkt”, skulle Niglis kunna skapa samverkansnätverk för stödarbete. Det vore i linje med framtidsvisionen i SABO:s undersökning, där det står att: ”[år 2030 har] Allmännyttan (…) aktivt bidragit till omfattande kontinuerliga samverkansformer och samverkansprojekt med många aktörer verksamma i och omkring stadsdelarna.”

Annons

Två frågor till Bernhard Niglis:

På vilket sätt möter ”agera direkt” upp Salabostäders vision om trygghet?

Hur ställer sig Niglis till samverkansarbete för stödfunktioner, istället för ”agera direkt”?

Anette Andersson, hyresgäst sedan 20 år.

Bernard Niglis, vd för Salabostäder.

Bild: Ari Korzeniowski

Svar direkt:

Det stämmer att vi har många ärenden hos hyresnämnden men det innebär inte att det är lika många avhysningar. 2020 verkställde vi sju avhysningar och i år två stycken, i övriga fall har vi hittat lösningar tillsammans med socialtjänsten eller med hjälp av ”provkontrakt” under en begränsad tid.

Vårt snabba agerande har lett till att vi från att ha mellan 50 och 90 ärenden varje månad med sena betalningar nu har 5-20 ärenden i månaden. Det gör att vi kan lägga mer tid på de som faktiskt sköter sitt boende och sina betalningar, vilket ligger helt i linje med vår vision. Vi samarbetar på alla plan med vår ägare, Sala kommun. Vi har regelbundna möten med socialtjänst och i alla fall som hanteras i hyresnämnden informerar vi socialtjänsten minst tre månader innan och försöker samverka så långt det går.

Annons

Annons

Att någon skall slippa betala hyran för att den inte har råd innebär att övriga hyresgäster får betala den kollektivt och det är inte något som övriga hyresgäster är intresserade av. Vår vision är att uppfattas som ”ett tryggt val”, det strävar vi efter hela tiden och uppfattas nog så av de flesta av våra hyresgäster.

Bernard Niglis, Salabostäder

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy