Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Läsartext
Sala jazzklubb fick njuta av Stina Hellberg Agbacks kvartett

Detta är en läsartext.

Harpisten Stina Hellberg Agbacks kvartett intog scenen vid jazzklubbens sista konsert för säsongen.

Bild: Privat

Annons

Fjärde gången gillt, konstaterade ordförande Stellan Ersryd när harpisten Stina Hellberg Agbacks kvartett intagit scenen vid jazzklubbens sista konsert för säsongen den 14:e november. Besöket av denna intressanta kvartett hade skjutits upp flera gånger. Ni vet varför.

Kammarmusik i jazzton omslöt oss. Att höra spel på harpa är en njutning. Klangen är liten och ljuvlig som kom den från en dold värld. Den lyftes fram lätt förstärkt för att matcha motspelaren Jonas Isaksson på elgitarr.

Annons

Annons

Stina inledde konserten med ett arpeggio, det brutna ackordet som definierar harpan, men som kom att användas sparsamt i det fortsatta spelet. Mest liknade hennes spel ett jazzpianos med tydliga fraser uppåt-nedåt och med ackordspel. Klarhet, logik och inlevelse dominerade.

Jonas gitarr var mestadels lyrisk och inriktad på vacker sång med utdragna klanger och vinande ljud vilket passade det intima spelet. Dock hördes några gånger rockgitarr med hög tonstyrka vilket ledde till obalans gentemot harpan och helheten. Bas och trummor var hela tiden utmärkande och visade dessutom solistisk fantasi.

Av låtarna var ”Witch Hunt” ljuvt drömsk, ”Gospel Train” full av riffs och puls och ”Växter” gav oss nya klanger. Och avslutningsnumret gestaltade kammarmusikens idé till fullo – intimt spel mellan likvärdiga parter.

Juris Martinsons

Fakta

Läsarnas egna texter

Vi får in många trevliga texter och bilder där läsarna berättar om händelser i våra trakter. Dessa läggs på familjesidan, och visa utvalda publicerar vi även på webben.

Vill du också berätta om något i din närhet, som kan intressera en större läsarkrets? Välkommen att skicka in text och högupplösta bilder till beratta@salaallehanda.com.

SA förbehåller sig rätten att välja vad som publiceras.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy