Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Ge oss män chansen att bättra på kvinnornas pension!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Dags för Centerkvinnorna att bilda opinion för att även intjänade pensionsrätter ska kunna föras över", skriver Thorsten Schütte. Foto: Tomas Oneborg/TT

Annons

I sitt debattinlägg visar företrädare för Centerkvinnorna hur kvinnorna missgynnas av dagens pensionssystem. Jag försökte som man och make dra mitt strå till stacken och tog fasta på Matilda Molanders tips om att överföra premiepensionen till min fru. Glad i hågen kollade jag upp på pensionsmyndighetens hemsida och upptäckte till min besvikelse att man inte kan överföra redan intjänade pensionsrätter.

Annons

Annons

Jag är 64 år och därmed faller hela idén. På grund av diverse avbräck i inkomsten, mest av hälsoskäl, hade det varit för riskabelt att utan ångerrätt avsätta pengarna i ett tidigt skede. Jag fick vänta in tiden tills jag kunde lita på att min egen pension räcker för ett sådant tapp. Dags för Centerkvinnorna att bilda opinion för att även intjänade pensionsrätter ska kunna föras över!

Thorsten Schütte

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy