Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
SBä: Etableringsarbetet går åt rätt håll

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Enligt den information som vi tidigare fått så är tanken att det ska börja synas att det händer något senast 2023, då de som etablerar sig kan börja bygga", skriver Hanna Westman (SBä).

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Trögheten med att etablera verksamheter i Sala har varit ett problem länge, precis som Draken tar upp i sin insändare.

Inte på grund av att det saknas bra lägen, eller intresse utifrån, utan att det helt enkelt inte funnits fungerande organisation i Sala för att få det att klaffa och visioner om vad man vill politiskt.

Detta är en av anledningarna till att Salas Bästa en gång i tiden startades upp, så vi delar helt klart Drakens ambitionsnivå!

Vårt mål har varit att trycka på och hjälpa till för att få till ett bättre etableringsarbete. Något som vi även arbetat aktivt med både i styret och i opposition. Ibland ett steg fram, två tillbaka. Processen har varit allt annat än lätt och det har krävts en hel del förändringar, inte bara att få in en vision och mål om att Sala ska växa utan också för att få rätt arbetssätt och gemensam tydlig politisk ambitionsnivå.

Annons

Annons

Det går dock åt rätt håll, sedan kommunen både har omorganiserat näringslivsfunktionen och aktivt i några år försökt få samspel mellan plan och utveckling, bygg och miljö och näringslivet genom att få till en företagslots. Kommunen har även äntligen börjat att se till så att det finns detaljplanerad mark.

Enligt kommunchefen så finns det cirka 30 pågående detaljplaner som just nu arbetas fram. Både för bygge av bostäder och handel/industri. Utöver det ligger även en översiktsplan på samråd vilket innebär att Draken och alla andra invånare kan tycka till om hur hela Sala kommun ska bebyggas fram till 2050. Titta gärna på Sala kommuns hemsida!

När det kommer till Evelund så ska det mesta vara klart för att det ska börja synas att det händer något. Enligt det senaste svaret jag fick i kommunstyrelsen av kommunalrådet så finns det också många intressenter som vill vara med och etablera sig. Enligt den information som vi tidigare fått så är tanken att det ska börja synas att det händer något senast 2023, då de som etablerar sig kan börja bygga. Vilka de är och hur det har gått, har vi inte fått vetskap om i kommunstyrelsen ännu. Det är det endast kommunalrådet som vet samt de tjänstepersoner som arbetar inom företagslotsen. De får gärna svara på hur läget är just nu, för mer än så vet inte jag heller.

Annons

Draken och andra som undrar vad som händer eller varför det inte händer saker är hjärtligt välkomna att höra av sig direkt till mig med, så ska jag försöka svara så gott det går och hjälpa till att ta reda på mer! Ledsen för att du inte fått svar tidigare.

Hanna Westman (SBä), ledamot kommunstyrelsen

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy