Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Det här händer med Evelund

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Samhällsbyggnadschefen Lars Wedlin ger en kort redogörelse för vad som händer med Evelundsområdet just nu.

Bild: Mats Wikman

Annons

I en insändare den 12 november ställde signaturen "Draken" frågor om vad som händer kring Evelund och varför det är så tyst.

Arbetet med Evelund pågår, och jag ska kort ge en bild av vad som händer.

Sala kommun arbetar med att ta fram en detaljplan för Evelundsområdet. En detaljplan handlar om att utreda och besluta vad som är lämplig markanvändning på platsen.

Annons

Och i detta fall handlar det om marken norr om riksväg 70. På den södra sidan av riksvägen finns det dels höga naturvärden, och dels delar som är svåra och dyra att på ett bra sätt bygga gata, hus och vatten/avlopp på.

Annons

Detaljplanen har varit ute på samråd – det vill säga för allmänheten att tycka till om – för ett år sedan. Vi ser framför oss att den går ut på granskning under våren. Det innebär en ny möjlighet för grannar, markägare och allmänhet att tycka till. Efter det kan kommunfullmäktige besluta om detaljplanen någon gång under senare delen av 2022. Byggnation kan i så fall påbörjas under 2023.

Den stora utmaningen när det gäller Evelund är att vi inte har tillräckligt med dricksvatten till platsen. Som det ser ut nu så innebär det att vi endast kommer att kunna erbjuda ett par mindre etableringar på platsen. För större etableringar krävs att vi drar ut nya ledningar för dricksvatten och avlopp till Evelund. Det skulle innebära stora kostnader för kommunen.

Lars Wedlin, samhällsbyggnadschef

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy