Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
På gränsen till vansinne

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"För oss som exempelvis bor i Rosshyttan har det blivit mer än dubbelt så långt att åka en riktning och ännu längre tur och retur till miljöstationen i Sala. Det här är på gränsen till fullständigt vansinne", skriver Jan Norberg. Foto: Jessica Gow / TT

Annons

Vi som bor i Västmanland, på gränsen mellan Västmanland och Dalarna, får inte längre lämna farligt eller annat avfall i Krylbo. För oss som exempelvis bor i Rosshyttan har det blivit mer än dubbelt så långt att åka en riktning och ännu längre tur och retur till miljöstationen i Sala. Det här är på gränsen till fullständigt vansinne om man tänker på bränsleåtgång och koldioxidutsläpp.

Annons

På miljöstationen i Krylbo är man numera tvungen att visa körkort för att släppas in och kasta sin last. Ett Fort Knox där guldreserven är utbytt till sopberg.

Annons

Det måste vara bättre att människor återvinner, än att farligt avfall och annat hamnar i skogen eller i någon sjö. Vad spelar det för roll om vi som har närmare till Krylbo än Sala slänger vårt avfall vid den miljöstation som vi har kortast resväg till?

Vad är nästa steg? Att vi som bor i Västmanland får visa passet när vi handlar på Dalahästen?

Gör om. Gör rätt. Och gör det nu!

Jan Norberg

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy