Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
SBä: Jag har inga guldbyxor, Hemström (L) – men en vilja att förbättra

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hanna Westman (SBä) svarar på Mårten Hemströms (L) senaste debattartikel.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Slutreplik.

Nej Mårten Hemström (L), jag har varken guldbyxor eller silversked, men jag har en vilja att förändra och förbättra skolans förutsättningar och har lagt fram åtskilliga förslag på hur det kan gå till både i nämnden och i budgetsammanhang, där Salas Bästas förslag i jämförelse med Alliansens förslag faktiskt hamnat väldigt nära verkligt utfall, i slutet av året.

Annons

Annons

Jag anser mig heller inte äga frågan gällande skolans ekonomi, det hade varit betydligt mer positivt om Alliansstyret hade sett till att skolan fått de medel de behöver, när de behöver det. Jag hade gladligen röstat bifall, om förslagen kommit!

För att kunna se hur en förändring av ramar ska kunna genomföras för nästa år behöver det beredas och komma ett förslag från sittande ledning, utifrån de rådande ekonomiska förutsättningarna. Något som det heltidsarvoderade kommunalrådet vanligtvis presenterar först och oppositionen sedan lägger sina förslag till eller bifaller.

Mårten Hemström undrar också varför jag röstade bifall till det slutgiltiga beslutet om skolsammanslagningen. Precis som alla kan se i beslutet hade jag egna yrkanden, både gällande återremiss och att ta fram en långsiktig plan, men de förslagen röstades ner. Alliansen och Socialdemokraterna ville slå ihop skolorna. Mötet ajournerades och sedan föreslogs en jämkning av beslutet som vi alla kunde godta. För mig så handlade det om att beslutet var på prov, för att se om integrationen blev bättre och tidiga insatser kunde sättas in, samt om den nya rektorn kunde lösa de problem som fanns här och nu, då även facken hade godtagit henne.

Min strävan är och var att kommunen hittar en långsiktig lösning för grundskolorna i Sala i sin helhet och jag tror inte på kolossala högstadier. För mig var det viktigast just då att bryta de segregationsproblem som uppstått på skolorna, något som jag också fick igenom i beslutet.

Annons

Annons

I förra insändaren påstod Mårten att det var jag som lade fram förslaget. Jag svarade att det var det inte vilket också tydliggörs i beslutet.

Hanna Westman (SBä)

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy