Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Till minne: Världen förändrades under Bernt Haulins livstid

Bernt Haulin har avlidit.

Annons

Den 14 oktober gick Bernt Haulin bort. Bernt fick förmånen att leva ett långt liv, han blev 93 år. Under hans livstid förändrades världen oerhört. Sverige förvandlades från att vara ett land där landsbygden var grunden för landets försörjning, till ett land där landsbygdens roll förminskades oerhört för landets befolkning.

Bernt var en väldigt klok och intelligent person. Han var social, musikalisk, tyvärr kunde han inte de sista åren på grund av en hörselskada få njuta av musik som han själv spelade, eller som framfördes av barn, barnbarn eller andra musikaliska personer.

Annons

Annons

Bernt var en person som hela livet var intresserad av jord och skogsbruk. Dessutom förstod han hur det ekologiska systemet fungerade i praktiken. Han visste, att gör man en åtgärd kommer det gynna vissa arter och missgynna andra arter.

Jag uppskattade alltid att diskutera de agrara näringarnas och fotosyntesens betydelse för allt levande på jordklotet med Bernt. För Bernt hade den praktiska kunskapen som argument, inte tyckandet som de flesta andra som har åsikter i dessa frågor.

En oerhört bra person har lämnat oss. Från Nergården känner jag en tacksamhet, att min syster gifte sig med Bernts äldsta son Tord. På det sättet blev jag bekant med familjen Haulin och Bernt. En förmån som jag alltid uppskattat.

Mina tankar går till hustrun Barbro, liksom Tord, Börje och Gunnel med familjer. Ni ska vara stolta över det Bernt var och stod för, klokhet, intelligens, musikalitet, humanism, kreativitet och medmänsklighet.

Hälsning från Nergården, Per Nyström med familj

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy