Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
SBä: Det finns lokala politiker som vill stanna i Sala

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hanna Westman (SBä).

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Matilda Molander ifrågasätter om politiker inte vill styra Sala längre, utan hellre tar tågbiljett till Stockholm eller Västerås.

Svaret från oss är ganska enkelt. Vi i Salas Bästa är lokala politiker som varken drömmer om regionfullmäktige eller riksdagen. Vi är endast intresserade av kommunal politik och samhällsbygge och hoppas att fler upptäcker oss! Vi vill även tydliggöra att det faktiskt går att röstdela i de tre valen på valdagen.

En röstsedel på ett riksdagsparti, en på det parti man anser är bäst för regionen och en på ett parti i kommunen. 

Annons

Just nu kraftsamlar alla lokala partier inför kommande val och samverkar i Lokala partiers nätverk! Ett samarbete som inte utgår från att bilda ett gemensamt riksdagsparti utan i stället lyfta lokala partiers närvaro i samhällsdiskussionen och att det finns många lokalt folkstyrda partier som bottnar i den lokala kulturen och lokala frågor. I dagsläget finns det lokala partier i drygt hälften av alla kommuner och det tillkommer hela tiden nya! Vissa kommuner har dessutom flera lokala partier. Det vi alla har gemensamt är att fokuset är på kommunal politik.

Annons

Kommunernas behov ser väldigt olika ut, därför behövs det också lokal förankring i de beslut som fattas. Vår folkrörelse handlar om rötterna där vi bor, inte ideologi. Ofta står de lokala partierna för mer direktdemokrati och mindre byråkrati.  

I Sala har vi haft flera lokala partier. Först Salapartiet som gav upp efter tre mandatperioder. Salas Bästa bildades 2009 av en grupp entreprenörer och andra som ville få fart på Sala. Nu, mer än tio år senare, har vi breddat partiet till att vara ett som kan leda frågor inom alla områden. Vi har både sett till att det byggts idrottshallar i Ransta och Sala samt möjliggjort för privata entreprenörer att bygga padelhallar och drivit på för att kommunen ska ha en framtidsvision, förbättra sitt företagsklimat och satsa på barnen i budgetsammanhang! Vi driver även på sociala frågor som integration, tillgänglighet, LSS och förbättrade arbetsförhållanden inom äldreomsorgen.

Annons

Vi är öppna och står för det vi gör!

Vi tror på styrkan av samspelet mellan offentligt, idéburet och privat, för att förbättra servicen totalt.

Vår vision är att Sala kommun ska växa hållbart ur ett ekonomiskt, socialt och klimatsmart perspektiv, med ökat antal skattebetalare och företagare och vi vill hitta lösningar till de problem som finns och arbeta innovativt för att uppnå detta. 

Annons

Vi hoppas att fler ser fördelarna med röstdelning och att fler lokala partier når framgångar i kommande kommunval. Det behövs lokalt förankrade politiker och att medborgarna i Sala kommun kan se fördelarna med att ha företrädare utan prestige och med fokus på att lösa kommunens problem både i närtid och långsiktigt!

Hanna Westman, ordförande i Salas Bästa - samhällsbyggarpartiet och styrelsemedlem i Lokala Partiers Nätverk (LPN)

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy