Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
L: Vi lägger fokus på både elever och lärare

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mårten Hemström (L) svarar på en insändare från lärarfacken.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Fackliga företrädare svarar mig i SA den 22 oktober och det verkar som om vi talar förbi varandra. För det första har jag inte bett om hyllningar från lärarfacken, utan vill få fram att jag inte förstår varför ni föredrar mindre pengar framför mer pengar. Ni skriver att ni lägger fokus på era kollegor, men hur hjälper det era kollegor om skolan får mindre pengar? Den halva miljon som Alliansen har tagit initiativ till ligger ovanpå ramen, och är avsedd för just era kollegor och deras elever. Pengarna kommer alltså från kommunstyrelsens förfogande, inte från annan skolverksamhet.

Annons

Annons

Vi förstärker även ramen till skolan nästa år. De miljonerna i mer ram till skolan nästa år är verkliga pengar. Ändå är det vi som prioriterar skolan som får er kritik, medan de som säger nej till mer pengar slipper kritik. Att försöka avfärda detta med fullständigt makabra argument om att jag skulle söka hyllningar sänker ju bara er egen trovärdighet.

Här finns det sannolikt en skillnad mellan lärarfacken och lärarna. Jag vet att lärare värderar läroböcker och licenser till digitala läromedel, och jag hoppas att ni fackliga företrädare gör det också. Per-Olov Rapp kallade det “fjuttigt”, och det hör väl till att politiska motståndare försvarar sin egen brist på ekonomisk förstärkning av skolan, men samma vecka skrev ni negativt om samma summa. Det är den biten jag inte förstår, och det var den jag reagerade på, och då undrar jag vilka ni egentligen företräder. Är det verkligen lärarna ni företräder då? Varje tillskott behövs, särskilt i år när vi tvingas styra på Socialdemokraternas budget, som gav fem miljoner mindre till dåvarande skolnämnden, nu utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, UAN.

Mårten Hemström (L), vice ordförande i UAN

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy