Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
SBä: Dags att satsa i Kumla kyrkby

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Centern brukar säga att hela Sverige ska leva, Salas Bästa säger att landsbygden lever redan. Se då till att den får fortsätta med det”, skriver Salas Bästas styrelse.

Bild: Mats Wikman

Annons

Kumla kyrkbys utveckling har äntligen tagit fart! Privata företag ser nu potentialen och det skapas både nytt bostadsområde och en förskola öppnar i januari 2022. Med start 2023 kommer även en cykelväg börja byggas där Sala - Kumla - Ransta byggs ihop! Äntligen!

Det sker ett generationsskifte i området samtidigt som det sker utbyggnad i orten i en tid då storstadsborna börjar se fördelarna med att bo på landet. Kumla-Tärna Bygdeutveckling har arbetat i många år för att få till detta som nu sker! 

Salas Bästa har vurmat för bland annat Kumla i tio år i både budgetförslag och översiktsarbete samt i diskussioner om infrastruktursatsningar så som busslinje till Enköping och tågstopp till Västerås, och har sett Kumla som en, geografiskt placerad sett, möjlig tillväxtort. Närheten till både Sala, Västerås, Enköping och norra Storstockholm talar för läget. Att skolan lades ner har sedan länge stoppat utvecklingen, men med en förskola på plats så ger detta ytterligare möjligheter och ökar attraktiviteten! 

Annons

Annons

I dag är det många Stockholmare som hittat till Kumla och vi tror att de kan bli fler med rätt förutsättningar och marknadsföring av Kumla som ort och förbättrad kommunal service. 

Det är dags för kommunledningen att vakna och se möjligheterna! 

Salas Bästa kommer därför att bifalla det efterlängtade medborgarförslaget som fått väntat på svar av styret i tre år. Dessvärre har kommunalrådet valt att anse förslaget besvarat genom ett förtäckt nej till vidare utveckling av det gamla skolområdet, som föreslås i förslaget. Med hänvisning till att det saknas barn! Men då har han och förvaltningen helt missat den utveckling som nu pågår på orten. Samtidigt sägs vattenförsörjningen i Härsved påverkas negativt om ett vattenuttag för isspolning installeras vid kombiplanen. Om det har sådan påverkan - hur ska då de planer på bostäder i Ransta kunna klaras?

Vi vill också påminna kommunalrådet om att Alliansen faktiskt hade med i sin budget att spontanidrottsplatser skulle lyftas under 2022. Något som även Salas Bästa lade fram i vårt budgetförslag.

Centern brukar säga att hela Sverige ska leva, Salas Bästa säger att landsbygden lever redan. Se då till att den får fortsätta med det och att vi får fler tillväxtorter, även utanför stan genom att hörsamma bra förslag från medborgarna.

Salas Bästa, styrelsen

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy