Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
SBä: Tidiga resurser ger bättre resultat

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Hanna Westman (SBä).

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Ett av de nedslag som Sala kommun fått av Skolinspektionen handlar om att elever inte får de särskilda resurser de behöver i tid. Vi har därför tittat runt och hört med kollegor i andra kommuner om hur de har arbetat. I Huddinge kommun har Huddingepartiet drivit på för att få till ett Förskoleresurscentrum och en resursförskola, som nu fått gehör och blivit beslutat.

Annons

Salas Bästa har under en tid försökt driva på för att Sala ska få en resursskola, med samlad kompetens till de barn som behöver särskilt stöd i högre åldrar. Något som tidigare elevhälsochef även varit inne på. Men ännu har inget hänt.

Annons

Fördelen med att börja redan i förskolan med förstärkta resurser är att barn med särskilda behov slipper få en uppförsbacke på 3-4 år innan de får den hjälp de behöver och sakta men säkert slås ut och blir hemmasittare. I dagsläget behövs både och, anser vi, då vi redan har många barn med behov och lång uppförsbacke.

Men för att få en långsiktig lösning vill vi utreda hur detta skulle kunna genomföras i Sala kommun och kostnadsberäknas så att satsningen kan tas med och finansieras i kommande budget. Då en annan tydlig anledning till de kvalitetsförsämringar som finns är brist av ekonomiska resurser.

För att starta processen har vi därför lämnat in en skrivelse till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden med detta förslag och hoppas att det kan tas med till beslut på kommande nämnd och redovisas i kommande strategiska inspel från skolan till fullmäktige.

Hanna Westman (SBä), ledamot utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy