Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Lärarfacken: Vi lägger fokus på våra kollegor, Mårten Hemström (L)

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Fackliga företrädare svarar på Mårten Hemströms (L) debattartikel. Klipp ur SA 15/10.

Annons

Replik till Mårten Hemström (L) i SA 15/10.

I vår debattartikel påpekar vi att de brister vi i dag ser i Salas skolor inte är ett resultat av styret den senaste mandatperioden, utan brister som byggts upp under tjugotals år. Inte ens kritiken från Skolinspektionen mot Sala kommun är ny. Redan 2015 riktades ett föreläggande, med liknande skrivelse som i dag: Skolnämndens politiker genomför ingen analys av verksamheten och det saknas en koppling mellan rektorers arbete på enheterna och det kvalitetsarbete som huvudmannen genomför. Då, 2015, menar Skolinspektionen att kommunfullmäktiges mål saknar en tydlig koppling till nationella mål för utbildningsväsendet.

Annons

Annons

I dag vet vi att ett förändringsarbete är på gång, vilket vi främst får ta del av i Sala Allehanda eftersom att vi inte får medverka på utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möten.

Att en enskild ledamot strider hårt för att verksamheten ska få mer resurser är givetvis uppskattat, men faktum kvarstår att de kommande satsningar Mårten Hemström (L) beskriver inte löser våra akuta problem. Våra kollegor blir sjukskrivna på grund av dålig arbetsmiljö eller säger upp sig då de helt enkelt inte ser någon glädje i att arbeta i Sala kommun längre. Som fackliga företrädare är det våra medlemmars situation och verksamhetens skriande behov vi fokuserar på och lyfter i vår debattartikel. Något som allt för många politiker i Sala kommun blundar för. Detta är vår uppgift att lyfta fram, inte att författa hyllningar till enskilda ledamöter, oavsett deras partitillhörighet.

Åsa Haga Eriksson, Beatrice Björkskog, Lärarnas Riksförbund

Marita Karlström Andersson, Lärarförbundet

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy