Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Till minne: Maria Lundberg, en helt vanlig fantastisk tjej

Maria Lundberg har avlidit.

Bild: Privat

Annons

Min fina syster Maria Lundberg har lämnat oss. Hon var en helt vanlig tjej, men ändå inte. Maria var en sann storasyster. En sådan som försvarar och beskyddar, och som håller hårt på ens hemligheter. Hos henne fick man som liten alltid sova när man var mörkrädd.

Maria växte upp och levde sitt liv i Sala. Hon utbildade sig inom vården och arbetade senare i hemtjänsten. Hon tog gärna kvällspassen, i ur och skur med cykel eller bil åkte hon för att besöka brukare runt om i Sala. Det var ett arbete hon trivdes väldigt bra med.

Annons

En av Marias finaste egenskaper var hennes varma bemötande och respekt mot andra. Hennes personlighet fick även den tjurigaste farbrorn att dra på smilbanden. Hon blev omtyckt av alla, gammal som ung, bekant som obekant.

Maria hade en särskild förmåga att använda ord. Sättet hon uttryckte sig på var enkelt, beskrivande och inkluderande, ofta med lite medryckande humor, stor finess och intelligens. Jag ler när jag tänker på alla genomtänkta, galet roliga och underfundiga saker hon sagt och skrivit. Hon tyckte om texter och läste gärna böcker eller lyssnade på musik, allt från visor till hårdrock.

Annons

Men mest av allt var Maria mamma. Det var hennes livsuppgift. Hon fick fyra fina barn som hon var obeskrivligt stolt över och som var hennes allt. Hon fick även fyra barnbarn som hon charmade med tokigheter – och glass förstås. På samma respektfulla sätt som hon lirkade med trumpna farbröder hittade hon fram till barnen. Hon hade något speciellt när hon umgicks med barn. Hennes sätt att prata och bry sig om gjorde dem nyfikna.

Hon tyckte även om djur och tog gärna hand om och skämde bort hennes barns många hundar. Maria hade ofta vår mamma och pappa i sin närhet. Det värdesatte hon högt. Hjälp med barnen, matlådor vid kris eller fix med tekniska problem.

Mamma och pappa blev också hennes trygghet och livlina när hennes kropp och envishet sattes på prov i en hård kamp mot smärtan. Men trots allt det svåra fanns godheten, den glada rösten och de varma orden med ända fram till slutet. Hon hade ett hjärta av guld.

Annons

Vi har fått oändligt många fina minnen genom Maria. De härliga pinsamheter och upptåg hon hittade på åt sina barn kommer alltid få oss att skratta. Men det vi mest av allt kommer att minnas är hennes fina personlighet som hon så generöst delade med sig av.

Min fina syster Maria, den bästa av systrar, blev 56 år. En vanlig tjej, men för oss en ovanligt fantastisk tjej och mamma.

Du är saknad. Du kommer alltid vara med oss. Tack för att vi fick ha dig nära.

Syster Alexandra, Marias barn Magnus, Jens, Frida och David, mamma och pappa

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy