Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Till minne: Hebyprofilen Tommy Carlsson roade ända in i det sista

Tommy Carlsson roade med en hel del historier på Trettondagsaftonens soaré 2020. Nu har han avlidit.

Bild: Carola Blank

Annons

Det blev stor sorg i bröstet när jag fick vetskap om att Tommy Carlsson lämnat oss. Utan någon som helst förvarning finns han inte längre bland oss.

Jag lärde känna Tommy i början av 1960-talet, när vi växte upp i Härvsta i Heby. Vi var många barn som samlades efter skolan på Härvstaplanen. En grusplan för fotboll sommartid och ishockeyplan vintertid. Tommy var ofta där och lirade, han hade ett mycket stort sportintresse.

Annons

Annons

Han kom att spela fotboll och ishockey för Heby AIF. I ishockey stod han i mål. Jag minns våra bussresor, alltid med kortspel och glada skratt i bussen, där Tommy oftast gick segrande ur givarna. Tommy kom senare även att träna Heby AIF dam och herrlag-lag i fotboll, liksom Sala FF och Tärnsjö IF.

Mina bästa minnen av Tommy har jag inom revy och buskis, vi startade upp Hebyrevyn 1979 som vi körde i tio års tid, Han var lätt att agera ihop med, blev aldrig svarslös, behövde inte manus alla gånger, han fixade det ändå. Han var också väldigt nervös inför alla föreställningar minns jag.Men på scenen märktes inget av det.

Tommy fanns även med när jag startade upp Bröderna Brööl, då var Tommy sångare, tvättbrädesborstare och historieberättare. Jag måste säga att som historieberättare var han helt suverän, ingen kunde berätta en historia bättre än han, och han spred många glada skratt omkring sig med sina historier.

Sven Ingvar Story framfördes i Heby Folkets hus 2016. I rollerna Tommy Carlsson, Kåke Eklund och Sara Åkesson.

Bild: Mikael Stenkvist

Han fanns även med och spelade min pappa i buskisrevyn Sven-Ingvars Story. Jag vet att han älskade att spela den rollen, och som vanligt gjorde han det med bravur.

Annons

Minns även alla karnevalståg han deltog i, ständigt med en halvmask för ansiktet under tågets gång genom Heby.

Det är en stor Hebyprofil som lämnat oss. Jag är väldigt tacksam för alla skratt och dråpligheter jag fått uppleva med Tommy. Mina tankar går närmast till Tommys livskamrat hustrun Birgitta, hans barn och barnbarn.

Du är saknad av många, Tommy.

Kåke Eklund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy