Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Till minne: Elvy Wetterberg kunde njuta av tillvarons guldkorn

Efter ett långt och innehållsrikt liv har Elvy Wetterberg lämnat oss.

Signifikativt för politikerengagerade Elvy Wetterberg som avlidit – en röd ros.

Bild: Privat, Arkivbild

Annons

Hon föddes 7 juni 1924 i på Vikbolandet i Östra Husby, inte långt från havsviken Slätbaken söder om Norrköping. Växte upp gjorde hon dock i Loddby intill pappersbruket vid Bråvikens innersta strand, där pappan, Elvin Bardun, jobbade som förman. Han hade gröna fingrar och en sagolikt blomstrande trädgård som dock då och då vissnade ner på grund av tillfälliga utsläpp från den angränsande industrin.

Annons

Elvy  arbetade som ung i stadens textilindustri, tyckte om att dansa och träffade Ivan som var charmig ”swing-pjatt”. Tillsammans fick de två döttrar och en son. Ivan fick jobb som instruktör på ABF i Sala 1961.

Hon var starkt politiskt engagerad, bland annat i Salas socialdemokratiska kvinnoklubb och hade även förtroendeuppdrag bland annat i sociala centralnämnden.

Elvy hade en välfylld portion med humor, självdistans och log i smyg även när skämten blev en aning makabra. Hon älskade livet, tyckte om att resa, allra helst till snäckbesållade havsstränder och kunde märkbart njuta av guldkorn i tillvaron, allt från det stora som att se sina barnbarn växa upp, till ett litet färgglatt pappersparaply i cocktailglaset.

Annons

Det var lätt att få henne att skratta, trots att hon bar på livserfarenheter blandat av ljus och händelser slukade av det svartaste mörker vi som människor kan tvingas uppleva.

Elvy Wetterberg har avlidit.

Bild: Privat

Under många år förestod hon Domus prunkande blomsteravdelning som låg välkomnande vid varuhusets ingång. Där fick hon ta tillvara det trädgårdsintresse hon fått i arv. Det kom också till uttryck i hörntomten på radhuslängan där hon bodde större delen av sitt liv.

I Elvys värld fanns inget alternativ till att framför alla andra utgifter betala sin fackföreningsavgift, handla på Konsum, tanka bilen på OK, resa med Reso, utföra scoutgärningar i Unga Örnar, försäkra sig i Folksam och slutligen få sin begravning via Fonus. Det är så samhället bör arrangeras, gemensamt och kooperativt!

Annons

Nu är hon, efter en lång resa, äntligen hemkommen till den del av himlen där Tage Erlander regerar i det välordnade folkhemmet.

Närmast sörjande är dottern Mona, sonen Benny med familj och barn till äldsta dottern Ulla.

Sonen Benny Wetterberg

Signifikativt för politikerengagerade Elvy Wetterberg som avlidit – en röd ros.

Bild: Arkivbild

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy