Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Till minne – sångkamraten Mats Aldén

Mats Aldén har avlidit. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Annons

Visans Vänner har sorg. En fin vän, sångarkamrat och nestor, Mats Aldén, har gått ur tiden.

Mats fick ett långt och rikt liv tillsammans med sin livskamrat Siv och var verksam in i det sista. Vi är många som kommer att minnas Mats fantastiska röst och enastående förmåga att levandegöra text och innehåll i de visor han framförde.

Han sa ofta till mig: ”Pelle, lova att du säger till mig när du tycker att jag inte ska vara med och uppträda!” Det var något jag aldrig behövde göra. Mats röst var unik och att så långt upp i åren aldrig behöva sänka tonarterna något är en gudagåva få förunnat.

Annons

Annons

Jag har många fina körminnen tillsammans med Mats bredvid mig i tenorstämman och minns med glädje gemensamma konserter med Västmanlands Körförbund i Västerås konsertsal eller på Strömsholms slott.

Mats tonsatte också många dikter och lämnar en visskatt efter sig som vi ska försöka förvalta och uppmärksamma på framtida vismöten.

Att inte få höra Mats framföra Evert Taubes ”Knalle Juls vals” på julfesten blir svårt. Jag är så ledsen att vi inte får ha honom med oss längre och hela vår förening sörjer.

Mats blev 96 år och var en synnerligen aktiv medlem i Visans Vänner sedan 1998.

Våra varma tankar går till hustrun Siv och barnen.

Per Hägg, ordförande Visans Vänner i Västerås

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy