Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Till minne: Ruben Jogensjö, uppskattad ledare av musiklivet

Ruben Jogensjö har avlidit.

Annons

En profil i Salas sång- och musikliv, Ruben Jogensjö, dog i sitt hem den 9 mars.

Han kom till Sala 1970. Han hade fått en tjänst på musikskolan med inriktning mot sång. Förutom enskild sångundervisning ledde han under många år musikskolans körer. Han kom även att undervisa i piano.

På fritiden hade han ett stort ideellt engagemang för den kristna sången och musiken. Hans andliga hem hade han i Pingstkyrkan där han var en mycket uppskattad medlem och ledare av musiklivet. Han ledde dock inte bara församlingens körer utan blev också en stor tillgång i kyrkornas gemensamma arbete. En ekumenisk kör, Offensivkören, har under Rubens skickliga hand berikat åtskilliga gemensamma gudstjänster och sammankomster under årens lopp.

Annons

Annons

Även runt om i landet hade han många inbjudningar till diverse sångarting och kördagar. Också på Pingströrelsens årliga sångledarkonferenser var han under lång tid en självklar instruktör och inspiratör.

Ruben var en varm och vänlig person med glimten i ögat. Han uppmärksammade både äldre och yngre och var älskad av alla åldrar.

Jag har känt och samverkat med Ruben i över 40 år. Jag, och många med mig, känner stor tacksamhet och vördnad för hans person och livsverk. I våra hjärtan omsluter vi också hans älskade Elsa-Maria och deras tre barn Victoria, Tina och Erik med familjer.

Hanke Joneklav

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy