Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Idrottsvännerna minns ”Vitmoss-Olle” Karlsson

Annons

Olle Karlsson, en kär idrottsprofil och vän, har lämnat oss. Vi idrottsvänner minns ”Vitmoss-Olle” som en trygg, kraftfull och varmhjärtad person med båda fötterna på jorden.

Olle var en förenings- och folkrörelseman. Hans kärlek till idrotten, skogen och schack var stor. Olles yrkeskarriär handlade i huvudsak om arbete i och kring skogen.

I Sätra IF var Olle ordförande i styrelsen i sex år och kassör 24 år. Fram till 1975 var det fotboll som Olle ägnade sin tid åt. Mest som ledare, tränare och domare. Skidåkning ägnade han sig därefter åt som ungdomstränare och han åkte dessutom själv. Tio Vasalopp och en mängd andra långlopp i Sverige och runt om i Europa och Nordamerika genomförde han. Ett tungt lass drog också Olle vid föreningens midsommarfester och vid arrangemanget kring Arosmarschen.

Annons

Annons

I Sala OK var Olle medlem sedan 1979. Förutom att delta i olika tävlingar var han med och arrangerade både motionsaktiviteter, träningar och tävlingar. Olle var kassör i tio år och ordförande i tre år. Med sin noggrannhet och sitt äkta intresse för idrott och människor så var han en styrka i föreningen.

Olle hade dessutom en anekdot eller rolig historia som passade in i de flesta situationer så med dessa spred Olle glädje på alla våra möten. Våra ungdomar var även imponerade över Olles förmåga att minnas deras prestationer.

Olle tilldelades Förtjänstmedalj i guld nr. 63 av Västmanlands Idrottsförbund år 2000 och på Riksidrottsmötet 2005 tilldelandes Olle Riksidrottsförbundets Förtjänstmedalj i guld. Bakom de utmärkelserna ligger många år av ideellt arbete. Han genomförde alltid det han åtagit sig med ett mycket gott resultat.

Tack för allt, Olle.

Claes Wannberg, Sätra IF, och Lena Larsson, Sala OK

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy