Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt SD: Inte förvånande att förtroendet för politiker är lågt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Sverigedemokraterna svarar på Moderaternas och Socialdemokraternas senaste debattinlägg. Klipp ur SA 27/11 och SA 2/12.

Annons

Gällande Moderaternas debattinlägg samt Socialdemokraternas inlägg vill vi klargöra vad som är sant eller inte.

Till att börja med påstår den moderata fullmäktigegruppen att vi Sverigedemokrater vill att kommunen köper den gamla lasarettsbyggnaden till vilket pris som helst. Detta har ingen sanningshalt över huvud taget. Så kära moderater, vi önskar konkret exempel på när vi drivit denna fråga? På vilket sätt gör vi allt för att detta köp skall bli verklighet? När man stödjer en budget man själv inte lagt (då sin egen faller) så vet moderaterna lika väl som vi att man inte står bakom allt i en annans budget. Så även i detta fall, om det skulle vara så att det är detta ni åberopar gällande ”till vilket pris som helst”. Värt att notera är att moderaterna även utelämnar hälften av de partier som stödjer S budget, det vill säga MP samt V.

Annons

Annons

Detta liknar mer ett billigt försök att klistra ihop SD och S i någon slags hemlig och ohelig allians med största syfte att slösa kommunala medel.

Socialdemokraterna är sin vana trogen i att, på ett nästintill besatt sätt, återigen främja sig från SD och allt vad det innebär när man i sin debattartikel tar upp att man hela tiden blir sammankopplade med SD. Varför detta kontinuerliga avståndstagande? Är inte det viktigaste kommunens och medborgarnas väl, oavsett konstellationer eller samverkan?

Vidare påstår S i sin debattartikel att SD har stött alliansens budget årligen, något som inte stämmer. Senast vi aktivt röstade för en alliansbudget var 2015. Därefter har vi valt att lägga ned våra röster när vår egen budget faller. Så återigen verkar S ha svårt att skilja på fakta och fantasi. Precis samma sak som när S inte kunde förstå skillnaden mellan byst och staty i vår motion om just bysten av Sala stads grundare. Trots att vi påpekar vad som gäller verkar S inte kunna ta till sig den informationen i ren fakta-resistent anda.

Vår bild av den politiska andan i kommunen är att man allt för lättvindigt kommer med påståenden som inte har substans eller sanning och inte heller blir emotsagd. Detta gäller både från socialdemokraternas och alliansens håll. Att förtroendet för våra politiker är lågt är inte förvånande när det ser ut som det gör.

Magnus Edman (SD), gruppledare

Joel Liljekvist (SD), fullmäktigeledamot

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan