Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt L: Hähä och häpp häpp

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mårten Hemström (L) svarar på Hanna Westmans (SBä) senaste debattartikel. ”Allt handlar om ett spel för detta parti, eller åtminstone för denna partiledare, eller vad hon nu är”, skriver han. Klipp ur SA 9/11.

Annons

Mitt i en debatt med SD:s Magnus Edman, så dyker Hanna Westman upp för att röra till diskussionen (SA 9/11). Det inlägget var dock den mest underliga debattartikeln från Salas Bästa på länge, och då spelar detta parti ändå i populistligan, så nu är det snart guld till SBä. Hanna Westman lägger sig naturligtvis i debatten som jag har med SD, för att få chansen att ännu en gång visa hur fina satsningar SBä hade i sitt budgetförslag, men nu handlade inte debatten om Hanna Westman. Allt handlar faktiskt inte om Hanna Westman.

Annons

Annons

Nu handlade debatten om att SD röstade för en budget som gav 5,2 miljoner mindre till skolan, inte en miljon som Hanna Westman felaktigt skriver. Hon är som en impressionistisk konstnär som skissar lite med penseln för att få fram sina intryck av saker i stället för att använda fakta. Det är dock bara att läsa innantill: Alliansen hade 585 427 000 kr, medan S hade 580 249 000 kr. Det är mycket enkel matematik att räkna ut att det skiljer 5,178 miljoner mellan dessa två, inte en miljon som Hanna Westman från SBä hävdar. Ja, skillnaderna beror på att S flyttar bort kulturskolan, men det blir ju ändå 5,178 miljoner mindre till skolan. Det är helt omöjligt att pladdra bort, till och med för Hanna Westman, vad hon nu hade med den här diskussionen att göra.

Att SBä försvarar SD och S nu, samtidigt som de så ivrigt lobbat för en alldeles hejdlös drag-under-galoscherna-budget från sig själva, säger en hel del om hur oviktig skolan är för SBä egentligen. Allt handlar om ett spel för detta parti, eller åtminstone för denna partiledare, eller vad hon nu är. De vet att deras förslag inte går ihop, men för ett populistparti spelar det inte någon roll om förslagen går ihop eller inte, eller om man kan få igenom sina förslag eller inte. Det räcker med att något låter bra. Men politik är inga pajaskonster. Det är mer än "hähä och häpp häpp".

Mårten Hemström (L)

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan