Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt L: SD:s agerande gör det svårt att genomföra reformer som behövs i Sala

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Att Sverigedemokraterna väljer att sabotera för skolan för att visa sig starka, visar bara att det partiet är berett att offra det som är bättre för att uppfylla ett högre mål för sitt parti, som står över kommunens behov”, skriver Mårten Hemström (L).

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

På Salas kommunfullmäktige för en dryg vecka sedan fick jag förmånen att väljas till vice ordförande i skolnämnden, vilket jag känner både iver och respekt inför. Liberalerna fick igenom viktiga reformer i Alliansens budgetförslag, som att värna undervisningens kvalitet och särskilda grupper, satsa på läromedel samt att arbeta för att hantera och förebygga psykisk ohälsa för våra elever. Dessa saker kommer jag att driva med kraft, trots att vårt budgetförslag föll.

Annons

Mitt fokus kommer även att ligga på studiero för alla elever. Klassrummen ska exempelvis inte få vara stökiga och röriga, vilket tyvärr förekommer i dag; ordning och studiefokus ska bli bättre. Elever ska inte behöva bli störda av andra elever, men inte heller av sig själva. Telefoner ska absolut inte vara framme under lektionstid, om inte läraren beslutar om detta. Det är läraren som ska vara ledaren i klassrummet! Vi måste även satsa på rekrytering, även om de pengarna försvann i och med att vår budget föll i kommunfullmäktige. Ökad behörighetsgrad kommer att prioriteras högt, liksom att vi på sikt ska ge lärarna individuella fortbildningskonton. Jag kommer även att kämpa för att gymnasiet ska gå över helt till laptops i stället för dessa förbaskade iPads, som vi inte borde ha överhuvudtaget. De yngsta eleverna behöver dem inte och de äldsta behöver riktiga datorer!

Annons

Att Sverigedemokraterna väljer att sabotera för skolan för att visa sig starka, visar bara att det partiet är berett att offra det som är bättre för att uppfylla ett högre mål för sitt parti, som står över kommunens behov. Sverigedemokraterna i Sala vill uppenbarligen genom sitt agerande framtvinga andra partiers samarbete. På grund av Sverigedemokraternas oansvarsfulla hämndaktion mot Alliansen blir det svårare att göra de reformer vi behöver göra i Sala.

Vi kommer nu att behöva spara ännu mer på skolan än det sett ut som. Jag kommer dock inte att ge mig, utan driva det jag har gått till val på och som jag arbetade för att få med i Alliansens budgetförslag. Nu får skolan 5,2 miljoner mindre än den hade fått med vår, Alliansens, budget, och det måste vi kompensera för i ändringsbudgeten. Vinnarna är S och (S)D, som hellre lägger de pengarna på kulturskolan, medan förlorarna blir Salas elever.

Annons

Ur led är tiden, men jag ska, tillsammans med Alliansen, försöka göra vad jag kan för att vrida den rätt igen.

Mårten Hemström (L), nytillträdd vice ordförande för skolnämnden i Sala

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan