Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Till minne: Karin Elowsson var fäst vid sin hembygd kring Norrbäck

Vår älskade mamma, mormor, farmor, svärmor, gammelmormor och gammelfarmor Karin Eriksson, född Elowsson, har avlidit vid en ålder av 93 år.

Karin Eriksson, född Elowsson, har avlidit. Foto: Privat / Anna K Eriksson, TT

Bild: Privat

Annons

Karin föddes som näst äldst i en syskonskara av fyra på gården Ol Anders i Isätra 1927. När hennes far Elow avled, drev hennes småbröder gården vidare. Karin träffade Ragnar Eriksson och bildade bo med honom i grannbyn Norrbäck där de arrenderade och sedermera köpte en gård.

Karin och Ragnar gifte sig 1949 och fick 1950 dottern Lena, 1951 dottern Ulla och 1960 sonen Ulf. Hon kom att leva hela sitt vuxna liv i Norrbäck, som bara är ett par kilometer från byn hon föddes i.

Annons

Annons

Hon var mycket fäst vid sin hembygd, mormor och jag hade många och långa diskussioner om livet här genom tiderna och släktingar och grannar som verkat här. Hon var en mycket händig och arbetsam kvinna. Gjorde fantastisk mat på vilka råvaror som helst, vävde och stickade.

Karin Eriksson, född Elowsson, har avlidit.

Bild: Privat

Hemmet och trädgården prunkade med välskött grönsaksland och vackra blommor. Hon tyckte om att resa, var till New York med ett av barnbarnen, Island och även många bussresor runtom i Sverige. Hon höll alltid reda på när vi gjorde vad på jordbruket och förde anteckningar. Behövde man veta när vi började så för två år sedan var det bara att fråga mormor, så fick man exakt datum. Likaså förde hon korta dagboksnoteringar kring bland annat väder och vind.

Hon hade ett fantastiskt liv i sitt hus på gården, med tre barn, åtta barnbarn och nio barnbarnsbarn på nära håll. Vi och våra familjer saknar henne enormt, men hon är evigt bevarad i ett ljust rum i våra hjärtan.

Oscar Volmersten

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy