Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nu har Per Nordenstrands röst slutat klinga i Adamskören

Per Nordenstrand, Sala, vår medlem och sångarbroder, har efter en längre tids sjukdom lämnat oss i en ålder av 81 år. Hans närmast sörjande är makan Inga samt sönerna Erik och Anders med familjer.

Per Nordenstrand har avlidit.

Bild: Privat

Annons

Vi tog avsked av Per med sång vid begravningen den 18 oktober. Vi framförde några av hans önskesånger: ”Håll mitt hjärta”, ”Dagen är nära” och ”Bring him home”.

Per blev medlem i vår kör år 2003 efter flytten till Sala från Ludvika. Tidigare hade han bland annat sjungit i Saxdalens Manskör i Ludvika. Det var därför naturligt för honom att söka sig till vår manskör. Hans röstläge låg mellan 2.a tenor och 1:a bas och hans röst klingade vackert i flera soloinslag genom åren.

Annons

Annons

Per hade fallenhet för det skrivna ordet och det föll sig naturligt att han blev vår pressreferent under flera år. Han hade en förmåga att sprida glädje och bidrog mycket till kamratskapet i de sammanhang han deltog i. Hans musikalitet och erfarenhet bidrog också mycket i diskussionerna om körens repertoar.

Saknaden efter Per är stor, men vi minns med glädje hans vackra röst och engagemang under många år i vår kör.

För Adamskören

Bertil Sandberg, ordförande

Carl-Åke Elmersjö, pressreferent

Per Nordenstrand har avlidit.

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy