Annons

Annons

Annons

Annons

Innebandy

Här är förre Västeråstränarens nya uppdrag – tar över SSL-klubb

Under onsdagen presenterade Örebro Innebandy sin nya tränare efter ett stort hemlighetsmakeri – Gabriel Brandberg.
Han kommer försöka leda Örebro under deras år som nykomlingar i SSL.
Ett uppdrag som han verkligen sen fram emot.
– Vi behöver sätta ut en flagga vart vi är i dag och vart vi är i morgon, säger han.

Gabriel Brandberg blir Örebro Innebandys nya tränare.

Bild: Veronika Ljung-Nielsen

Annons

Inbäddat innehåll

Örebro Innebandy står inför en historisk säsong i år efter att de lyckades slå Gävle i kvalet och kämpade till sig en plats i SSL. Marko Juuska och Viktor Matsenius var båda två tränare under den rafflande säsongen förra året. Men nu har klubben hittat den största och kanske viktigaste pusselbiten inför nedsläppet i SSL i höst – Gabriel Brandberg.

Brandberg har sedan tidigare varit tränare i Tillberga och allra senast i Västerås IB. Han har varit verksam i både divsion 1 och i allsvenskan som tränare, samt att han själv har spelat i den Svenska Superligan.

Annons

– Det här var en chans som jag inte ville missa. Det är SSL och det ska bli jätteintressant att följa det här laget och den här klubben, säger Brandberg.

Annons

Och nu ska alltså värmlänningen som är boende i Västerås ta över tränarjobbet i Örebro Innebandy.

När sportchefen Janne Ekengren hörde av sig och erbjöd Brandeberg, eller "Gabbe" som han också kallas, jobbet tog det inte lång tid för honom att tacka ja.

– Precis som Örebro Innebandy har jag inte varit på den här nivån tidigare, men som tränare då. Så det gäller att våga kasta sig ut ibland. Jag har inte hunnit träffa laget än då allt det här precis blev klart. Men jag har varit i kontakt med alla via telefon. Eller ja, alla utom två som inte behagade att svara när jag ringde. Men det är ju semestertider och det värsta är väl att de två tror väl nu att jag är en stalker för jag har ringt dem ganska många gånger, säger Brandberg.

Hur jobbar du som tränare?

– Man behöver inte alltid skrika som tränare för att få ut sitt budskap utan jag gillar att jobba med individer och hitta deras styrkor och påvisa att det gör laget bättre. Jag hörde någon som sa en gång att: "Istället för laget före jaget så är det faktiskt individernas skicklighet som som gör laget". Så jag kommer lyssna mycket på killarna i laget som kommer ha en del att säga till om när det gäller hur vi vill göra med allt. För vi behöver sätta ut en flagga vart vi är i dag och vart vi är i morgon.

Hur kommer du hantera att det finns många vinnarskallar i laget och som nu ska prestera mera i SSL?

Annons

– Många av killarna är väl medvetna om vad vi kommer behöva göra för att bli bättre och gå framåt. Framförallt handlar det om att inte sopa saker under mattan utan vi kommer prata om problem som kommer upp. Och vi kommer säkert få några läxor med oss också. För om vi gräver ner oss är det risk att det blir kvicksand. För är det någonting jag hatar så är det kritik utan att få någonting ur en förbättringssynpunkt.

Annons

Vad tycker du ska bli roligt med detta nya uppdrag?

– Föreningen och allt det där kring laget känns väldigt förtroendeingivande. Och det gör att jag går in i detta med ett ganska stor lugn. För det finns en bra backup från styrelsen och sportgruppen så jag kan syssla med det jag ska göra. Vilket är att vara en bra tränare.

Bild: Veronika Ljung-Nielsen


Veronika Ljung-Nielsen

019-15 50 69
veronika.ljung-nielsen@mittmedia.se


Eric Fiedler

019-15 50 64
eric.fiedler@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan