Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Västmanland får ny tillfällig polischef

Tommy Gustafsson utsågs på torsdagen till ny tillförordnad polisområdeschef i Västmanland.

Annons

Tommy Gustafsson kommer att tillträda tjänsten omgående, skriver Polisen på sin hemsida.

Tommy Gustafsson kommer närmast från som tjänsten som kanslichef för polisområde Västmanland. Han kommer att tjänstgöra som tillfällig polisområdeschef i väntan på att en ordinarie chef rekryteras.

Annons

Annons

Den hittillsvarande tillförordnade polisområdeschefen i Västmanland, Mats Kirestam, som tjänstgjort på posten sedan i november, kommer att gå i pension 31 mars. Under sin återstående tjänstgöringstid kommer han att arbeta på regionkansliet i Uppsala.

Mats Kirestam fick ta över från förra polisområdeschefen Lena Tysk som – först tillfälligt och den 8 februari permanent – klev av sitt uppdrag efter all turbulens i samband med att hon anklagades för att ha hotat Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef För Sala-Fagersta-Surahammar.

Läs också: Polischefens hot: "Har du pratat om det här i media är du död"

Lena Tysk blev den 25 januari åtalad för ofredande efter att hon ska hotat Agneta Kumlin, i samband med en ledningsgruppsdag på Sätra Brunn utanför Sala den 18 oktober.

Enligt åtalet ska Lena Tysk ha skrikit bland annat "du är döööd" och "du får aldrig mer tala med pressen" till Kumlin. Orsaken till hotet ska ha varit, som vi berättat tidigare, att Kumlin hade kritiserat polisens omorganisationen i en intervju med SVT Västmanland.

Läs också: Efter polishotet – Lena Tysk lämnar sitt uppdrag

Annons

Läs också: Leif GW nöjd över att polishotet i Västmanland går till åtal: "Häpnadsväckande"


Anders Edström

021-19 92 25
anders.edstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan