Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Snart kommer polisen i Västmanland att ledas från Uppsala

Under tisdagen togs polisens nya regionsledningscentral i Uppsala, RLC, i drift.

Den uniformerade Västmanlandspolisen kommer i framtiden att ledas och dirigeras från Uppsala.

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Annons

RLC dirigerar numera alla polispatruller i både Uppsala och Gävleborgs län. I nästa steg kommer länskommunikationscentralen för Västmanland i Västerås också att stängas och ansvaret flyttas över till RLC i Uppsala.

Samordningen är en följd av polisens nya organisation som togs i drift i fjol, då polisens tidigare 21 länsvisa polismyndigheter slog samman till en enda nationell Polismyndighet. Detta polismyndighet delas dock upp i regioner och Västmanland, Uppsala och Gävleborg tillhör Region Mitt.

Annons

Annons

– RLC ska tillgodose hela region Mitt. Vi ska ha en operativ ledning från ett ställe för att vi ska utnyttja och samordna våra resurser effektivare, säger Patrik Skörvald, chef för regionledningscentralen Mitt, i ett pressmeddelande.

Polisförbundet i region Mitt har hittills varit kritiska till centraliseringen av ledningscentralerna, skriver P4 Sveriges Radio Uppland – polisfacket anser att det dels har gått för fort, dels att många av de nyanställda operatörerna kommer sakna lokalkännedom, om de sitter på en centralort och dirigerar polispatrullerna.


Anders Edström

021-19 92 25
anders.edstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan