Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Haddad om polishotet: "Polischefer måste kunna kritisera"

Polischefen i Sala hotades av sin chef efter att ha uttalat sig kritiskt om polisens nya organisation. Liberalernas rättspolitiska talesperson reagerar starkt på händelsen. "Det är helt oacceptabelt", säger han.

Roger Haddad, riksdagsledamot för Liberalerna.

Bild: Jesper Eriksson

Annons

Källor inom polisen har berättat för SVT Västmanland om hur Lena Tysk, polisområdeschef i Västmanland, har uppträtt hotfullt mot Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef för Sala-Fagersta-Sura.

Annons

Annons

Läs också: Polischefens hot: "Har du pratat om det här i media är du död"

Lena Tysk tryckte upp en mobiltelefon mot Agneta Kumlins ansikte och sade "har du pratat om det här i media är du död”, enligt SVT Västmanlands uppgifter.

Roger Haddad (L) är riksdagsledamot för Västmanland och rättspolitisk talesperson.

– Detta är ett oacceptabelt uttalande och inget som får representera en polisledning i länet eller regionen, kommenterar han.

Han har besökt många poliskontor i Sverige, inklusive Sala, och märkt av att många chefer upplever en pressad situation.

– Tyvärr är det ofta förekommande att polischeferna inte vågar berätta vad de tycker. Både polisledningen och vi som är ansvariga i riksdagen måste förstås ta till oss både det positiva och det negativa. Allt har inte varit positivt med den nya omorganisationen, säger han.

Roger Haddad anser att det är angeläget att polisledningen och ansvariga politiker lyssnar på de lokala cheferna för att ändra och göra rätt. Han kräver också att regionpolischef Carin Götblad agerar i ärendet.

Annons


Julia Löndal Jonsson

021-19 92 38
julia.jonsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan